متن دلخواه

بیانیه سازمان بهداشت جهانی به مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی

بیانیه سازمان بهداشت جهانی به  مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی

سازمان بهداشت جهانی به مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، بیانیه سازمان بهداشت جهانی به  مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی به شرح ذیل است:

خودکشی یک چالش بزرگ بهداشت عمومی است و سالانه بیش از 700 هزار مرگ و میر در جهان به علت خودکشی رخ می‌دهد. هر خودکشی پیامدهای اجتماعی، عاطفی و اقتصادی گسترده ای دارد و عمیقاً افراد و جوامع را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می دهد.

روز جهانی پیشگیری از خودکشی  در سال 2003 توسط انجمن بین المللی پیشگیری از خودکشی با همکاری سازمان بهداشت جهانی نام گذاری شد. 10 سپتامبر هر سال با هدف تمرکز توجه بر موضوع کاهش انگ و افزایش آگاهی در بین سازمان‌ها، دولت ها و عموم مردم، به ارائه پیام منحصر به فرد "خودکشی قابل پیشگیری است" می پردازد.

موضوع سه سالانه روز جهانی پیشگیری از خودکشی برای سال‌های 2024-2026، «تغییر روایت در مورد خودکشی» با فراخوان اقدام «مکالمه را شروع کنید» یا به عبارتی "بیایید در باره خودکشی با هم صحبت کنیم" است. هدف این موضوع افزایش آگاهی در مورد اهمیت کاهش انگ و تشویق گفتگو برای جلوگیری از خودکشی است. تغییر روایت در مورد خودکشی در مورد تغییر نحوه درک ما از این موضوع پیچیده و تغییر از فرهنگ سکوت و انگ به فرهنگ باز بودن، درک و حمایت است.

فراخوان اقدام همه را تشویق می کند تا گفتگو را در مورد خودکشی و پیشگیری از خودکشی آغاز کنند. هر مکالمه ای، هر چقدر هم که کوچک باشد، به یک جامعه حامی و درک کننده کمک می کند. با شروع این گفتگوهای حیاتی، می توانیم موانع را از بین ببریم، آگاهی را افزایش دهیم و فرهنگ‌های حمایتی بهتری ایجاد کنیم.

این موضوع همچنین بر لزوم اولویت دادن به پیشگیری از خودکشی و سلامت روان در سیاست گذاری تاکید می‌کند و خواستار اقدام دولت است. تغییر روایت مستلزم حمایت از سیاست‌هایی است که سلامت روان را در اولویت قرار می دهد، دسترسی به مراقبت را افزایش می دهد و از افراد نیازمند حمایت می کند.